Ριζότο με μπέικον και μπρόκολο

Ριζότο με μπέικον και μπρόκολο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια πολύ νόστιμη συνταγή που παντρεύει αρμονικά τις γεύσεις του μπρόκολου και του μπέικον, με το σαγηνευτικό άρωμα του θυμαριού. Δώστε προσοχή στο πόσο τραγανό επιθυμείτε να είναι το λαχανικό

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 3 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας ή Λαχανικών
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μπέικον ή ζαμπόν, κομμένο σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1½ φλ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
  • 1 μέτριο μπρόκολο (μόνο τα μπουκέτα)
  • 1 κ.σ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Για να ετοιμάσουμε τον ζωμό για το ριζότο διαλύουμε σε κατσαρολάκι τις 3 μερίδες του ζωμού σε 1½ λίτρο νερό, σε δυνατή φωτιά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, χαμηλώνουμε και το κρατάμε ζεστό.
  • Στο μεταξύ, σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μπέικον στο Βιτάμ Culinesse για 3΄-4΄. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1΄-2΄, μέχρι να γίνει διάφανο. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου προσθέτοντας σταδιακά τον ζωμό.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη. Αποσύρουμε, ανακατεύουμε με το θυμάρι και σερβίρουμε.
  • Tip:

    Αν θέλουμε λιγότερο τραγανά τα λαχανικά, μπορούμε να ζεματίσουμε το μπρόκολο για 2΄-3΄, πριν το προσθέσουμε στο ριζότο μας.

close