Ριζότο με σαφράν και παρμεζάνα

Ριζότο με σαφράν και παρμεζάνα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτό που κυριαρχεί στη συγκεκριμένη πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για ριζότο είναι το λαχταριστό άρωμα του βασιλικού που προστίθεται την τελευταία στιγμή και ολοκληρώνει τη γεύση.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 2 Κύβοι Λαχανικών της Knorr, διαλυμένοι σε 1 lt.καυτό νερό
  • 1/2 kg ρύζι για ριζότο
  • 4 κουταλιές Βιτάμ Soft
  • Μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 ματσάκια βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 100 gr τυρί παρμεζάνα τριμμένο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε σιγανή φωτιά το Βιτάμ Soft και, όταν έχει λιώσει εντελώς, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το ανακατεύουμε συνεχώς.
  • Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς, και το αφήνουμε να απορροφήσει όλο το Βιτάμ.
  • Δυναμώνουμε την ένταση στο μάτι και βρέχουμε το ρύζι, αρχικά με το κρασί που θα το αφήσουμε να εξατμισθεί όλο και στη συνέχεια με δύο κουτάλες από τον Ζωμό, τον οποίο διατηρούμε διαρκώς καυτό.
  • Μόλις εξατμισθεί και αυτός, επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για 3 ή 4 φορές.
  • 5. Όταν φθάσουμε σε ένα χρόνο μαγειρέματος 15 λεπτών, θα πρέπει στη συνέχεια να προσέχουμε το ρύζι για να μη παραβράσει.
  • 6. Όσο τα σπυριά του ρυζιού εξακολουθούν να είναι σκληρά προσθέτουμε και από ½ κουτάλα καυτού Ζωμού τη φορά και αφήνουμε να συνεχιστεί το μαγείρεμα.
  • 7. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, προσθέτουμε τα φύλλα από τα 2 ματσάκια του βασιλικού πολύ ψιλοκομμένα, 1 κουταλιά Βιτάμ και την τριμμένη παρμεζάνα
close