Γιορτινό γεμιστό χοιρινό με χορταρικά

Γιορτινό γεμιστό χοιρινό με χορταρικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια από τις πιο απολαυστικές συνταγές για να ξεχωρίσετε φέτος στο γιορτινό σας τραπέζι!

  • Σερβίρει8-10
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος70 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης
  • 2 φλ. σέσκουλα, ψιλοκομμένα
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 400 γρ. μανούρι, θρυμματισμένο

  • ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΤΟ
  • 1 χοιρινό μπούτι (2 κιλά περίπου), «χτυπημένο» και ανοιγμένο
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1-2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 1½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 4 φλ. ζεστό νερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε την πιπεριά, τα σέσκουλα, το πράσο, τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά στο ελαιόλαδο (για τη γέμιση) για 4΄-5΄, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μανούρι.
  • Ανοίγουμε το κρέας επάνω σε επίπεδο πάγκο, το αλείφουμε με τη μουστάρδα, το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Μοιράζουμε τη γέμιση επάνω στο κρέας, τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής.
  • Μεταφέρουμε προσεκτικά το ρολό σε ταψί ή σε γάστρα και αραδιάζουμε γύρω του τις πατάτες, τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει προηγουμένως. Περιχύνουμε το κρέας με το κρασί, το ελαιόλαδο και τη μερίδα του ζωμού, διαλυμένη στο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα και 10΄, μέχρι να ψηθεί το κρέας.
  • Γυρίζουμε το ρολό κατά διαστήματα, κατά τη διάρκεια του ψησίματος, και συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό, αν χρειαστεί, ώστε να παραμείνει ζουμερό το φαγητό.
  • Σερβίρουμε το χοιρινό ρολό ζεστό, κομμένο σε φέτες, συνοδεύοντάς το με τις ροδοψημένες πατάτες του.
close