Γιορτινή καστανόσουπα

Γιορτινή καστανόσουπα

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Θρεπτική, πρωτότυπη και με πλούσια γεύση! Ιδανικό γιορτινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 600 γρ. κάστανα
  • 2 μερίδες Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα κάστανα να βράσουν για 20΄ περίπου με 1 λίτρο νερό στο οποίο έχουμε ανακατέψει τις 2 μερίδες του ζωμού.
  • Βγάζουμε τα κάστανα από το σκεύος και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγη ώρα και στη συνέχεια τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά.
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τα κάστανα και τα σοτάρουμε για 3΄-4΄, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε φωτιά και ρίχνουμε στο σκεύος την μισή ποσότητα από τον ζωμό που κρατήσαμε ξεχωριστά. Σιγοβράζουμε για 15΄ περίπου.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με μπλέντερ χειρός μέσα στο σκεύος, μέχρι να αποκτήσει βελούδινη, κρεμώδη υφή.
  • Επαναφέρουμε το σκεύος στην εστία και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2΄-3΄ ακόμη. Ανακατεύουμε τέλος με το κορν φλάουρ και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε.
  • Σερβίρουμε τη σούπα αμέσως, ζεστή, γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τα αρώματα και τις γεύσεις της συνταγής μας προσθέτοντας φρέσκα ή αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι.

close