Καρμπονάρα λαχανικών

Καρμπονάρα λαχανικών

5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτή η καρμπονάρα λαχανικών γίνεται ακόμα πιο νόστιμη εάν προσθέσεις και λίγο μπέικον.

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 250 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά μπουκέτα
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Carbonara
  • 300 γρ. γάλα ή ελαφριά κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 150 γρ. άπαχο μπέικον ή ζαμπόν
  • 1-2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο για το σερβίριμα

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, φροντίζοντας να παραμείνουν τραγανά. Βγάζουμε στη συνέχεια τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας το περιεχόμενο του φακέλου με το γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2΄.
  • Σοτάρουμε στο Βιτάμ Culinesse το μπέικον ή το ζαμπόν για 2΄-3΄, μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5΄.
  • Περιχύνουμε το μείγμα των λαχανικών με τη σάλτσα και αφήνουμε για 2΄ ακόμη.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με λίγο τριμμένο τυρί και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Tip:

    H σάλτσα καρμπονάρα μπορεί να συνοδεύσει πολλά λαχανικά! Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι με μανιτάρια, κολοκύθια και πιπεριές.

close