Ριζότο με μπλε τυρί

Ριζότο με μπλε τυρί

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν αγαπάτε το μπλε τυρί, αυτή η συνταγή θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σας!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 3 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κοτόπουλου ή Λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή άλλο ρύζι για ριζότο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. μπλε τυρί Δανίας, θρυμματισμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τις 3 μερίδες του ζωμού σε 6 φλ. νερό για 2΄. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  • Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 2΄, μέχρι να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Προσθέτουμε 1 φλ. από τον ζωμό και αφήνουμε, μέχρι να απορροφήσει το ρύζι τα υγρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να βράσει το ρύζι για 20΄.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με το τυρί και το υπόλοιπο Βιτάμ με βούτυρο.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε για 3΄. Προσθέτουμε το θυμάρι και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Για πιο κρεμώδη υφή αντικαθιστούμε το μπλε τυρί Δανίας με ιταλική γκοργκοντζόλα.

close