Φουρνιστή κρασάτη γαλοπούλα

Φουρνιστή κρασάτη γαλοπούλα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πλησιάζει η παραμονή και δεν ξέρετε τι φαγητό να ετοιμάσετε; Αυτή η συνταγή είναι αυτό ακριβώς που θέλετε!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα (3½ κιλά), κομμένη σε μερίδες
  • 3½ φλ. πόρτο ή μαυροδάφνη ή άλλο κόκκινο γλυκό κρασί
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κιλό πατατούλες baby
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλη κατσαρόλα, βράζουμε τη γαλοπούλα με το κρασί για 40΄, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
  • Προσθέτουμε τις 2 μερίδες του ζωμού, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι, 1 φλ. από το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος και βράζουμε για 20΄ ακόμη.
  • Στο μεταξύ, κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τηγανίζουμε ελαφρά σε ½ φλ. καυτό ελαιόλαδο (χωρίς να τις ξεφλουδίζουμε).
  • Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί και προσθέτουμε τη γαλοπούλα μαζί με τα λαχανικά και τη σάλτσα της.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄. Συμπληρώνουμε με 1 φλ. κρασί ή νερό, αν είναι απαραίτητο.
  • Tip:

    Για περισσότερη γεύση και άρωμα, μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s.

close