Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα ροδιού

Χοιρινό ψαρονέφρι γεμιστό με σάλτσα ροδιού

4.5 (4) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Θέλετε να φτιάξετε ένα πιάτο για το γιορτινό τραπέζι που θα εκπλήσσει μικρούς και μεγάλους; Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι (2 ολόκληρα φιλέτα, βάρους 400 γρ. το κάθε ένα)
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1-2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου, κομμένο σε κυβάκια
  • 50 γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΡΟΔΙΟΥ
  • 400 ml χυμός ροδιού, φρέσκος ή συσκευασμένος
  • 100 ml γρεναδίνη (σιρόπι από ρόδι)
  • 50 γρ. σπόροι από φρέσκο ρόδι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε 2 κ.σ. κρύο νερό
  • 1 κ.σ. Flora με έξτρα βούτυρο

Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε τα φιλέτα με λεπτό, κοφτερό μαχαίρι και ανοίγουμε στο κέντρο και κατά μήκος μία τρύπα (σαν τούνελ) για τη γέμιση. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε σε ενιαίο μείγμα.
  • Γεμίζουμε τα φιλέτα με το μείγμα του κιμά και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, για να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψί, αλειμμένο με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, διαλύουμε τον ζωμό στο κρασί και περιχύνουμε τα γεμιστά φιλέτα. Τα πασπαλίζουμε κατόπιν με τα μυρωδικά και προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε το κρέας, σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στους 180° C, για 30΄ περίπου. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 220° C και ψήνουμε για 15΄ ακόμη, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ροδιού βράζοντας τον χυμό με τη γρεναδίνη, μέχρι να μειωθεί ο όγκος του μείγματος στο μισό. Ρίχνουμε κατόπιν τους φρέσκους σπόρους ροδιού και δένουμε στη σάλτσα με το κορν φλάουρ. Πριν σερβίρουμε τη σάλτσα, την ανακατεύουμε το Flora με βούτυρο, για μοναδική γεύση και λαμπερή υφή.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από τον φούρνο και τα σερβίρουμε ζεστά, κομμένα σε ροδέλες περιχύνοντάς τα με τη σάλτσα ροδιού.
    close