Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας

Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας

4.7 (3) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

γέμιση γαλοπούλας, χριστουγεννιάτικη γέμιση, γέμιση γαλοπούλας με συκωτάκια, κουκουνάρια, κάστανα

Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν με αυτή την πεντανόστιμη γέμιση. Είναι ένας τέλειος συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 250 γρ. συκωτάκια γαλοπούλας ή κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 4 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 60 γρ. κουκουναρόσπορος
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 πράσινο ή κόκκινο μήλο, καθαρισμένο και τριμμένο
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.γ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. βρασμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
  • 100 γρ. σταφίδες, κατά προτίμηση μαύρες
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Σοτάρουμε τα συκωτάκια και τον κιμά στο Βιτάμ, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το πράσο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε στη συνέχεια το κουκουνάρι και το αφήνουμε μέχρι να απελευθερώσει τα αρώματά του και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι, τους 2 ζωμούς κότας, το μήλο και την κανέλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα σε δυνατή θερμοκρασία, μέχρι να αρχίσει να βράζει, και τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουμε κατόπιν τον μαϊντανό, το κάστανο, τις σταφίδες και το τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10΄ ακόμη. Σερβίρουμε με ψητή γαλοπούλα.
  • Tip:

    Σερβίρουμε τη Χριστουγεννιάτικη γέμιση γαλοπούλας αντικαθιστώντας προαιρετικά το μισό κουκουνάρι με καρύδι και τη γαρνίρουμε με 1-2 κ.σ. τραγανούς σπόρους ροδιού, προσθέτοντας έτσι μοναδικό χρώμα, γεύση και υφή στα πιο γιορτινά μας πιάτα!

close