Αρνάκι με αγκινάρες και πατάτες

Αρνάκι με αγκινάρες και πατάτες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ό,τι και να κάνετε με τις πασχαλινές σούβλες, κρατήστε οπωσδήποτε στην άκρη λίγο (άψητο, φυσικά) αρνάκι για να διαπιστώσετε πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει όταν συνδυάζεται με αγκινάρες, πατάτες και διάφορα αρωματικά.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος120 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνίσιο μπούτι
  • 3 φλ. νερό
  • 6 αγκινάρες, φρέσκες ή κατεψυγμένες
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε τέταρτα
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • ½ ματσάκι μάραθος ή άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το αρνάκι, το κόβουμε σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος με καπάκι.
  • Προσθέτουμε 1 φλ. νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30΄ περίπου.
  • Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τρίβουμε τις καρδιές με το λεμόνι, για να μην μαυρίσουν (παραλείπουμε τη διαδικασία για τις κατεψυγμένες).
  • Βάζουμε στο πυρίμαχο σκεύος τις αγκινάρες, τις πατάτες, τα κρεμμυδάκια και τον μάραθο (ή τον άνηθο).
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, τη μερίδα του ζωμού και 2 φλ. νερό.
  • Ψήνουμε το φαγητό για 1½ ώρα ακόμη, γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη συνταγή μας, προσθέτοντας αρακά ή φρέσκα κουκιά.

close