Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η μαγειρίτσα είναι μια απόφαση αλλά μόλις την πάρετε, αποκτάτε αυτόματα τα εύσημα της καλής μαγείρισσας! Αν, μάλιστα, ακολουθήσετε βήμα-βήμα την παραδοσιακή, γεμάτη αρώματα, υπέρ-νόστιμη συνταγή μας, του χρόνου με το καλό θα σας ζητούν να τους κάνετε μαθήματα!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά (2 κιλά περίπου), ψιλοκομμένη
  • 1½ κιλό αρνίσια έντερα, χαραγμένα κατά μήκος
  • Χυμός από 4 ζουμερά λεμόνια
  • 300 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μεγάλα μαρούλια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος ή μάραθος, ψιλοκομμένος
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • ½ φλ. ρύζι γλασέ
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια)
  • Χυμός από 2 λεμόνια (για το αυγολέμονο)
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε τη συκωταριά και πλένουμε πολύ καλά τα έντερα, και εσωτερικά. Αφήνουμε στον χυμό λεμονιού για 10΄ και τα ψιλοκόβουμε.
  • Ζεματίζουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια για 5΄, ξαφρίζοντας τακτικά.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τη συκωταριά και τα έντερα και μετά από 1΄-2΄, ρίχνουμε τα μαρούλια και τον άνηθο.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος τις 2 μερίδες του ζωμού και 1½ λίτρο νερό και βράζουμε για 40΄. Προσθέτουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 20΄ ακόμη.
  • Στο μεταξύ, για το αυγολέμονο διαλύουμε σε μεγάλο μπολ το κορν φλάουρ σε 4 κ.σ. κρύο νερό. Προσθέτουμε τους κρόκους, έναν έναν, και ρίχνουμε κατόπιν τα ασπράδια, ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε ζωηρά.
  • Τέλος, προσθέτουμε 1-2 βαθιές κουταλιές ζωμό από την κατσαρόλα. Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
  • Tip:

    Μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή μυρώνια και καυκαλίθρες, για περισσότερα αρώματα και γεύση.

close