Ομελέτα με ζυμαρικά, κολοκυθάκια και κιμά

Ομελέτα με ζυμαρικά, κολοκυθάκια και κιμά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν κάποιος σας ρωτήσει τι δουλειά έχουν τα ζυμαρικά με τις ομελέτες, αποστομώστε τον με αυτή την πολύ πρωτότυπη συνταγή, που ξεκινάει σαν μακαρονάδα με κιμά και καταλήγει σε ένα ιδιαίτερα γευστικό μίγμα που θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

  • Σερβίρει5
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 200 γρ. σπαγγέτι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κ.γ. Knorr Aromat Μείγμα λαχανικών & μυρωδικών
  • 2 μικρά κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2½ φλ. ζωμός από τα ζυμαρικά
  • 6 αυγά
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε το σπαγγέτι al dente (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) σε άφθονο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει τη μερίδα του ζωμού.
  • Βγάζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε σε τρεχούμενο νερό. Κρατάμε 2-3 από το νερό τους.
  • Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Μόλις μαραθεί, προσθέτουμε τον κιμά και το Knorr Aromat.
  • Σοτάρουμε τον κιμά, προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και 2½ φλ. ζωμό από τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε το μείγμα του τηγανιού. Ανακατεύουμε προσεκτικά και αφήνουμε σε μεσαία φωτιά για λίγα λεπτά, έως ότου ψηθούν τα αυγά και δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Όταν η ομελέτα σχηματίσει κρούστα στη βάση της, την αναποδογυρίζουμε με ένα πιάτου και μαγειρεύουμε για 4΄ ακόμη. Σερβίρουμε την ομελέτα κομμένη σε κομμάτια μαζί με πράσινη σαλάτα.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κολοκυθάκια με μελιτζάνες ή με μανιτάρια.

close