Σαλάτα με ντοματίνια και γαλλικό κατσικίσιο τυρί

Σαλάτα με ντοματίνια και γαλλικό κατσικίσιο τυρί

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Φανταστείτε ένα τραπέζι με υφασμάτινο καρό τραπεζομάντιλο, σε ένα παραδοσιακό μπιστρό, κάπου κοντά στα παράλια του ηλιόλουστου γαλλικού νότου. Έτσι υπέροχη είναι η γεύση αυτής της σαλάτας, που έχει τα χαρακτηριστικά «υπερπαραγωγής» αλλά είναι πανεύκολη!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά

Υλικά

  • 350 γρ. αντίδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φινόκιο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
  • 1 ραντίτσιο, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φρέσκο γαλλικό κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • ½ φλ. τραγανά κρουτόν

  • ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, Άλτις Balsamico di Modena
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ χτυπώντας ελαφρά όλα τα υλικά σε λείο, βελούδινο μείγμα.
  • Ανακατεύουμε καλά όλα τα πράσινα λαχανικά, μέσα στο σκεύος που θα σερβίρουμε τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα ντοματίνια.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί.
  • Γαρνίρουμε με τα τραγανά κρουτόν και σερβίρουμε αμέσως.
close