Φασόλια & ρύζι (Moros y Cristianos)

Φασόλια & ρύζι (Moros y Cristianos)

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το Moros y Cristianos είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της κουβανέζικης κουζίνας, γνωστό ήδη από τον 8ο αιώνα. Θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, γι αυτό και δεν λείπει ποτέ από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 4 μικρές πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 250 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. μαύρα φασόλια, βρασμένα & στραγγισμένα
  • 2-3 φλ. από το νερό που έβρασαν τα φασόλια
  • 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη ή 1 κ.σ. νιφάδες τσίλι
  • 1 κ.γλ. κύμινο σε σκόνη
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι στο ελαιόλαδο για 5΄-6΄, μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπέικον και σοτάρουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε τα φασόλια, το νερό που έβρασαν τα φασόλια, τη μερίδα του ζωμού ή τον κύβο, το τσίλι σε σκόνη και το κύμινο.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 20΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να χυλώσει. Αποσύρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Το Moros y Cristianos είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της κουβανέζικης κουζίνας, γνωστό ήδη από τον 8ο αιώνα. Θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη, γι αυτό και δεν λείπει ποτέ από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

close