Εύκολη ομελέτα φούρνου

Εύκολη ομελέτα φούρνου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Είναι από τις πιο πλούσιες, χορταστικές και νόστιμες ομελέτες που έχετε δοκιμάσει! Οι γεύσεις από το τυρί, το σπανάκι, το αλλαντικό και τα υπόλοιπα συστατικά αναδεικνύουν η μία την άλλη ενώ το ψήσιμο στο φούρνο δημιουργεί το τέλειο άλλοθι γι’ αυτούς που προτιμούν να αποφεύγουν τα τηγανιτά!

  • Σερβίρει5
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 8 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 συσκευασία Knorr Έτοιμη Σάλτσα για Ζυμαρικά Carbonara
  • 150 γρ. έμενταλ ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 200 ml γάλα
  • 100 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 2 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. άπαχο μπέικον ή ζαμπόν, κομμένο σε φέτες
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα αυγά με την έτοιμη σάλτσα για ζυμαρικά, το τυρί και το γάλα. Αποψύχουμε, στο μεταξύ, το σπανάκι.
  • Λιώνουμε 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse σε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το μπέικον ή το ζαμπόν και σοτάρουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 15΄, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν ελαφρά οι πατάτες.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος το σπανάκι και τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά και το μπέικον σε μεσαίο πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse και τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄-30΄, μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
  • Tip:

    Μπορούμε να ετοιμάσουμε την ομελέτα με όποιο άλλο μαλακό τυρί προτιμάμε, όπως για παράδειγμα με μπλε τυρί ή με γκοργκοντζόλα.

close