Μοσχαράκι με τζίντζερ και κάρι

Μοσχαράκι με τζίντζερ και κάρι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Καλέστε τους φίλους σας που δεν διστάζουν μπροστά στην ελαφρά καυτερή και υπέροχα πικάντικη κουζίνα και εντυπωσιάστε τους με αυτό το γεμάτο φαντασία πιάτο, που συνδυάζει όλες τις πτυχές των γεύσεων – από την ένταση του κάρυ έως τη δροσερή απαλότητα του γιαουρτιού.

  • Σερβίρει5
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος70 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση ποντίκι), κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα στα τέσσερα
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 κ.σ. κάρι σε σκόνη
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο ή ψιλοκομμένο
  • 1 φάκελος Κnorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Bolognese
  • 2 φλ. νερό χλιαρό
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό για το σερβίρισμα
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 15΄ σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε στο σκεύος το κάρι και το τζίντζερ και αφήνουμε για 1΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Αδειάζουμε στην κατσαρόλα το περιεχόμενο του φακέλου της σάλτσας και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με μία φουσκωτή κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό και πασπαλίζουμε κάθε πιάτο με φρέσκο κόλιανδρο.
  • Tip:

    Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό φρεσκοκομμένες φετούλες καρότου, μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά.

close