American style BBQ ribs

American style BBQ ribs

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Όταν τα απολαμβάνουμε στο εστιατόριο, προσπαθούμε να φανταστούμε ποιο μαγικό χέρι μπορεί να τα κάνει τόσο νόστιμα, μυρωδάτα και τραγανά. Με αυτή τη συνταγή μεταφέρουμε τη μαγεία στο δικό μας χέρι κι αφήνουμε τους άλλους ν’ αναρωτιούνται!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 4 φλ. νερό

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1 κ.σ. τζίντζερ (πιπερόριζα), φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγιέν
  • 200 ml Κέτσαπ Ηellmann’s Classic
  • 30 ml μέλι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα παϊδάκια, τα ξεχωρίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τον ζωμό μας διαλύοντας τις 2 μερίδες του ζωμού στο νερό. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ρίχνουμε στο σκεύος τα παϊδάκια και σιγοβράζουμε για 30΄ περίπου. Βγάζουμε κατόπιν τα παϊδάκια από τον ζωμό με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο Βιτάμ Culinesse, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, έως ότου καραμελώσει το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα προσθέτοντας το σκόρδο, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
  • Προσθέτουμε την κέτσαπ και σιγοβράζουμε για 15΄ ακόμη. Προσθέτουμε τέλος το μέλι. Στην περίπτωση που η μαρινάδα μας είναι πολύ πηχτή, τότε την αραιώνουμε με 1-2 κουταλιές από τον ζωμό.
  • Περιχύνουμε τα παϊδάκια με τη μαρινάδα, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και τα μαρινάρουμε για 2 έως 24 ώρες στο ψυγείο.
  • Στραγγίζουμε ελαφρά τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε στην ψησταριά για 30΄ περίπου ή σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για 1 ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
  • Tip:

    Δοκιμάζουμε διαφορετικά μυρωδικά και μπαχαρικά για να δημιουργήσουμε τον δικό μας, μοναδικό συνδυασμό. Κρατάμε τον ζωμό που περίσσεψε στο ψυγείο, για να τον χρησιμοποιήσουμε σε κάποιο ριζότο!

close