Κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες

Κατσικάκι λεμονάτο με μελιτζάνες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν δεν το δοκιμάσει κάποιος, είναι δύσκολο να φανταστεί πόσο αρμονική μπορεί είναι η συνάντηση ανάμεσα στο κρέας του κατσικιού και την μελιτζάνα! Αντί να αλληλοσυγκρούονται, η μία νοστιμιά αναδεικνύει την άλλη και το αποτέλεσμα είναι τέλειο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος55 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κατσικίσιο κρέας (από μπούτι ή πλάτη), κομμένο σε μερίδες
  • 150ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες (μόνο το λευκό μέρος)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 1 κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή ½ κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε σε μια ευρύχωρη, αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο σκεύος το κρεμμύδι και το πράσο και σοτάρουμε για 1΄-2΄ ακόμη.
  • Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και 1 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 20΄ περίπου.
  • Προσθέτουμε κατόπιν τις μελιτζάνες (με τη φλοίδα ή χωρίς), τον μαϊντανό, τον άνηθο, τη ρίγανη, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ½ φλιτζάνι νερό ακόμη.
  • Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και σιγοβράζουμε για 30΄, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Μπορούμε, προαιρετικά, να αντικαταστήσουμε τον χυμό λεμονιού με χυμό από μοσχολέμονο, για διαφορετικό άρωμα στη συνταγή μας.

close