Καυτερό κεμπάπ

Καυτερό κεμπάπ

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πολλοί λένε ότι σαν το καλό κεμπάπ δεν υπάρχει τίποτα! Αν μάλιστα τους (σας) αρέσουν οι καυτερές γεύσεις, τότε δικαιώνονται απόλυτα μ’ αυτό το υπέρ νόστιμο πιάτο. Επιπλέον είναι εύκολο, γίνεται γρήγορα και τρώγεται… στη στιγμή!

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας5 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος8 Λεπτά

Υλικά

  • 450 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 2 κ.γ. Knorr Aromat Μείγμα Λαχανικών και Μυρωδικών
  • 1 ασπράδι αυγού
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2-3 σούβλες για κεμπάπ, ξύλινες ή μεταλλικές
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο για το άλειμμα
  • Γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα ευρύχωρο μπολ, ζυμώνουμε τον κιμά με το τσίλι, το αρωματικό μείγμα λαχανικών και μυρωδικών, το ασπράδι και το αλάτι σε ενιαίο μείγμα.
  • Αλείφουμε τις σούβλες με ελαιόλαδο.
  • Χωρίζουμε το μείγμα του κιμά σε 2-3 μεγάλα μπιφτέκια και πλάθουμε κάθε ένα σε μακρύ ρολό, πάχους 2 εκ.
  • Περνάμε τα μπιφτέκια στις σούβλες, πιέζοντάς τα, έτσι ώστε να μην ξεκολλήσει το κρέας κατά το ψήσιμο.
  • Ψήνουμε τα κεμπάπ σε προθερμασμένο φούρνο, στη ρύθμιση του γκριλ στους 220° C για 3΄-4΄ από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε τα κεμπάπ αμέσως ζεστά, συνοδεύοντάς τα με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι.
    close