Κρασάτο χοιρινό φιλέτο με ξερά σύκα και βερίκοκα

Κρασάτο χοιρινό φιλέτο με ξερά σύκα και βερίκοκα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Λευκό κρασί, εσπεριδοειδή και ξερά φρούτα – με μια λέξη νέκταρ. Αυτή είναι η βάση και η κορυφή ταυτόχρονα αυτής της πολύ ιδιαίτερης συνταγής που εμπλουτίζει τη γεύση από το ψαρονέφρι με γοητευτικές αντιθέσεις αρωμάτων. Ένα καταπληκτικό πιάτο που συνοδεύεται ιδανικά από απαλό πουρέ.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαρονέφρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. Flora με βούτυρο
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 5-6 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. σύκα αποξηραμένα, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. βερίκοκα αποξηραμένα, κομμένα στη μέση
  • 2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 1-2 κομμάτια από φλούδα πορτοκαλιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλευρώνουμε ελαφρά.
  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό σκεύος το Flora και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα αποξηραμένα φρούτα για 5΄ περίπου σε μέτρια φωτιά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου εξατμιστεί το αλκοόλ και μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ .
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο σκεύος τη μερίδα του ζωμού και τη φλούδα του πορτοκαλιού και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν τα υλικά, και σιγοβράζουμε για 30΄ περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Μπορούμε να σερβίρουμε το κρασάτο χοιρινό φιλέτο με Knorr πουρέ πατάτας.

close