Μοσχαράκι ανοιξιάτικο με καρότα

Μοσχαράκι ανοιξιάτικο με καρότα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Είναι ένα πολύ νόστιμο, θρεπτικό πιάτο που παραπέμπει στις πρώτες, ηλιόλουστες μέρες. Τα καρότα προσθέτουν στη συνταγή γλυκύτητα και απαλότητα ενώ ο άνηθος με το λεμόνι «απαντούν» με τη σπιρτάδα τους. Δοκιμάστε το με τα λαχανικά και τα μυρωδικά που προτείνει ο σεφ, για περισσότερη απόλαυση.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος90 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 5-6 φρέσκα κρεμμύδακια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κατά προτίμηση από σπάλα, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κιλό καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φλ. νερό χλιαρό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 κ.σ. άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5΄ περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Προσθέτουμε το κρέας και τα καρότα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε για 5΄ ακόμη.
  • Ρίχνουμε στη συνέχεια το νερό και τον ζωμό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Περίπου 10΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τον άνηθο και τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε γευστικά το πιάτο μας με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά της αρεσκείας μας, όπως για παράδειγμα μαρούλι ψιλοκομμένο, μυρώνια και καυκαλήθρες, τα οποία προσθέτουμε στο σκεύος στα μισά περίπου του χρόνου μαγειρέματος.

close