Μοσχαράκι κοκκινιστό (τας κεμπάπ)

Μοσχαράκι κοκκινιστό (τας κεμπάπ)

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια δοκιμασμένη, εξαιρετική συνταγή από τη «γειτονιά» μας εμπλουτίζεται με τη νοστιμιά από τα ντοματάκια, το ζωμό, το γλυκό κόκκινο κρασί και τα υπόλοιπα υλικά για να εξελιχθεί σε ένα πιάτο που είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια. Ταιριάζει πολύ με πουρέ.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος90 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 φλ. κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 600 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε στο σκεύος το κρέας και το σοτάρουμε, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, το ντοματάκι και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ανάλογο νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα και 30΄ περίπου.
  • Σερβίρουμε το τας κεμπάπ με ρύζι, σουφλέ μελιτζάνας ή με πατάτες, τηγανιτές ή πουρέ.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε λίγες λιαστές τομάτες, για πιο έντονη γεύση.

close