Μοσχαράκι με κους-κους & κολοκύθα

Μοσχαράκι με κους-κους & κολοκύθα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν δεν έχετε εξοικειωθεί αρκετά με το κους-κους αλλά και με την κολοκύθα, καιρός να το κάνετε γιατί η συγκεκριμένη συνταγή θα κλέψει καρδιές! Το αποτέλεσμα μοιάζει περίπλοκο, στην πραγματικότητα όμως είναι ένα εύκολο πιάτο, αρωματικό και γεμάτο υπέροχες γεύσεις

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 750 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • ½ κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • ½ κ.σ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 150 γρ. κους-κους
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κρέας σε 1 κ.σ. Bιτάμ Culinesse για 5΄ περίπου. Βγάζουμε κατόπιν το κρέας από το σκεύος και το βάζουμε σε πιατέλα.
  • Διαλύουμε τις 2 μερίδες του ζωμού σε 4 φλ. νερό, μέσα σε ένα κατσαρολάκι. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει.
  • Στο σκεύος που σοτάραμε το κρέας, ρίχνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse, προσθέτουμε την κολοκύθα, το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα και τον κόλιανδρο και σοτάρουμε τα υλικά για 3΄-4΄.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος το μείγμα του ζωμού και σιγοβράζουμε για 8΄-10΄, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα. Προσθέτουμε το κρέας και βράζουμε για 40΄.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα δεύτερο σκεύος ετοιμάζουμε το κους-κους σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Tip:

    Για ένα σερβίρισμα αντάξιο της συνταγής, προσθέτουμε στο πιάτο 1 κ.σ. γιαούρτι και φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο.

close