Μοσχαράκι ραγού με κολοκυθάκια

Μοσχαράκι ραγού με κολοκυθάκια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Για πολλούς αυτό το πιάτο παραπέμπει στα μπιστρό της νότιας Γαλλίας, εκεί όπου το κρέας στην κατσαρόλα αποθεώνεται με ποικίλους τρόπους. Αυτή η εκπληκτική συνταγή το «παντρεύει» με τα αρώματα του κήπου και του βουνού, δημιουργώντας γεύσεις που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κομμένο σε κύβους
  • ½ κιλό πατάτες, κομμένες σε τέταρτα
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 350 ml ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1-2 κλαδάκια από φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • Χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι ή μοσχολέμονο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κρέας, το αφήνουμε να στραγγίξει και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Σοτάρουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα.
  • Σε ένα μεγάλο σκεύος, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη και το μπαχάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
  • Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο ώστε μέχρι να καλύψει τα υλικά. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσουν να μειώνονται τα υγρά και μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, τα λαχανικά και 1 φλ. νερό και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 40΄περίπου, μέχρι το φαγητό να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
    close