Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με κυδώνια

Μοσχαράκι στην κατσαρόλα με κυδώνια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αν, λέμε τώρα, δεν έχετε γνωριστεί ακόμη με τα κυδώνια, η συνταγή αυτή αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να το κάνετε! Η ιδιαίτερη γεύση τους, έτσι όπως συνδυάζεται με τα μπαχαρικά και τη ντομάτα, δημιουργεί ένα πολύ ξεχωριστό πιάτο που μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 4 μεγάλα κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1½ κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. μαυροδάφνη ή άλλο κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 2-3 καρφάκια γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1-2 φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τα κυδώνια στο Βιτάμ, έως ότου πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη για λίγο.
  • Ζεματίζουμε το κρέας σε βραστό νερό για 10΄, ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Βγάζουμε κατόπιν το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να στραγγίξει πολύ καλά.
  • Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες πλευρές. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, έως ότου μαραθεί.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, τα μπαχαρικά, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλ. νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και το ψιλοκομμένο ντοματάκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα κυδώνια και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.

close