Σουβλάκια με σάλτσα από φρούτα του δάσους

Σουβλάκια με σάλτσα από φρούτα του δάσους

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Υποσχεθείτε τους σουβλάκια για να ενθουσιαστούν και καταπλήξτε τους με ένα πιάτο που θα σας ζητούν ξανά και ξανά! Πρόκειται για μια ιδιαίτερα νόστιμη και πρωτότυπη συνταγή που αποδεικνύει πόσο αρμονικά ταιριάζουν οι διαφορετικές γεύσεις και ας δείχνουν αρχικά ετερόκλητες!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο, κομμένο σε κύβους
  • ½ κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • Αλάτι, φρεσκοτρτιμμένο πιπέρι

  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 200 ml λευκό γλυκό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 250 γρ. μαρμελάδα από άγρια φρούτα του δάσους
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 2 κ.σ. κρύο νερό

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια στο γκριλ για 4΄-5΄περίπου, ή ρυθμίζουμε τον χρόνο ανάλογα με το πως προτιμάμε να είναι ψημένο το κρέας.
  • Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: σοτάρουμε το κρεμμύδι στα 2/3 της ποσότητας του Βιτάμ, μέχρι να μαλακώσει. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα της σάλτσας τη μαρμελάδα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και δένουμε κατόπιν με το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο Βιτάμ.
  • Tip:

    Σερβίρουμε τα σουβλάκια με τη σάλτσα και συνοδεύουμε προαιρετικά με πουρέ (Knorr Πουρές Πατάτας).

close