Μπριζόλες με μουστάρδα και σχοινόπρασο

Μπριζόλες με μουστάρδα και σχοινόπρασο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια στάση στο χασάπη και μία στο μανάβη αρκούν για να ετοιμάσετε, σε λιγότερο από μισή ώρα, αυτό το νοστιμότατο πιάτο. Δεν είναι μόνο η ευκολία που το κάνει ακαταμάχητο αλλά και η τέλεια γεύση που προκύπτει από το συνδυασμό της μουστάρδας, του σχοινόπρασου και του μαϊντανού.

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr "Σπιτικός" Ζωμός Βοδινού
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellman's
  • 2-3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • Κλωναράκια μαϊντανού για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Γεμίζουμε ένα κατσαρολάκι με νερό και το αφήνουμε να βράσει. Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, χωρίς να ανοίξουμε τη συσκευασία, και αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να διακρίνουμε ότι έχει λιώσει ο ζωμός.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και κατόπιν τις μπριζόλες. Ψήνουμε τις μπριζόλες σε μέτρια φωτιά για 5΄, τις γυρίζουμε και τις ψήνουμε για 5΄-8΄ ακόμη ή ρυθμίζουμε τον χρόνο ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι ψημένο το κρέας.
  • Στη συνέχεια, αφαιρούμε προσεκτικά τον ζωμό από το καυτό νερό, ανοίγουμε τη συσκευασία και αλείφουμε τις μπριζόλες με πινέλο, μέσα στο σκεύος. Κατόπιν, τις αλείφουμε με τη μουστάρδα, μόνο από τη μία πλευρά.
  • Βγάζουμε τις μπριζόλες από το σκεύος και τις τοποθετούμε στο σχοινόπρασο, ακουμπώντας τες από την πλευρά της μουστάρδας.
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με λίγες σταγόνες φρέσκο ελαιόλαδο και τις γαρνίρουμε προαιρετικά με τα κλωναράκια του μαϊντανού.
    close