Παστίτσιο

Παστίτσιο

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το παστίτσιο είναι ένα ακόμη κλασικό τεστ, που διακρίνει τις νοικοκυρές σε… επαγγελματίες και ερασιτέχνιδες. Μη «μασάτε» όμως και μην το βάζετε κάτω γιατί, μ’ αυτή τη λαχταριστή συνταγή, που είναι πιο εύκολη απ’ όσο φαντάζεστε, το αποτέλεσμα θα είναι άριστα-δέκα!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας35 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • ½ κιλό μακαρόνια για παστίτσιο
  • 150 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι - πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 φλ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 4 φλ. ζεστό γάλα
  • 2 αυγά
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι στη μισή ποσότητα από το Βιτάμ Culinesse. Προσθέτουμε τον ζωμό, το ντοματάκι, τη δάφνη, τον βασιλικό, το αλατοπίπερο και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25΄.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια στον μισό περίπου από τον προτεινόμενο χρόνο, τα τοποθετούμε στο ταψί που θα φτιάξουμε το παστίτσιο, το οποίο έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse. Προσθέτουμε τον κιμά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
  • Για την μπεσαμέλ: Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά το Bιτάμ Culinesse σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι, προσέχοντας να μην σβολιάσει. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά το ζεστό γάλα χτυπώντας με το σύρμα. Ρίχνουμε κατόπιν τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο, και αφήνουμε την μπεσαμέλ να μαγειρευτεί και να σφίξει για 10΄, ανακατεύοντας συχνά. Τέλος, προσθέτουμε το τυρί.
  • Σκεπάζουμε το περιεχόμενο του ταψιού με την μπεσαμέλ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45΄.
  • Tip:

    Εναλλακτικά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μοσχαρίσιο κιμά με κιμά από κοτόπουλο ή γαλοπούλα.

close