Χοιρινά μπριζολάκια με μήλο και φασκόμηλο

Χοιρινά μπριζολάκια με μήλο και φασκόμηλο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Προμηθευτείτε μερικά ζουμερά μήλα, βγάλτε το φασκόμηλο από το… φλιτζάνι όπου το έχετε συνηθίσει και ενώστε τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσετε ένα πιάτο που προτείνει μια υπέρ-γευστική, πρωτότυπη και παράλληλα εύκολη εκδοχή για να απολαύσετε τα χοιρινά μπριζολάκια.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κύβοι, Knorr Κύβος Κλασικός Ζωμός Κότας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 6 χοιρινά μπριζολάκια
  • 6 μήλα, κομμένα στα τέσσερα
  • Φύλλα από φρέσκο φασκόμηλο
  • Αλάτι, χοντρό

Εκτέλεση

  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε τους κύβους και τους διαλύουμε σε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε το λίπος από τις χοιρινές μπριζόλες, καθώς για να μαγειρευτεί καλά το λίπος χρειάζεται περισσότερο χρόνο από αυτόν που χρειάζεται για να ψηθεί το καθαρό ψαχνό.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μήλα. Ψήνουμε στον φούρνο στη ρύθμιση του γκριλ, μέχρι να καραμελώσουν τα μήλα. Προσθέτουμε κατόπιν λίγο φρέσκο φασκόμηλο, σε ποσότητα ανάλογα της προτίμησης. Προσθέτουμε τις μπριζόλες, τις καρυκεύουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε να ψηθούν.
  • Γυρίζουμε τις μπριζόλες μία φορά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμη, ανάλογα με το πως τις προτιμάμε ψημένες. Εν τω μεταξύ, γυρίζουμε τα μήλα και το φασκόμηλο συχνά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τις μπριζόλες συνοδεύοντας με το μήλο και το φασκόμηλο και περιχύνοντάς τες με λίγο ελαιόλαδο.
    close