Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανο

Χοιρινό κοκκινιστό με λάχανο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Εδώ, το μοσχάρι, που είναι η κλασική βάση του κοκκινιστού, δίνει τη θέση του στο χοιρινό. Μαζί του, το λάχανο σε συνδυασμό με πατάτες, ντομάτα και άλλα λαχανικά, «ντύνεται» με τα μυρωδικά που ταιριάζουν και όλα μαζί καταλήγουν σε μια πανδαισία γεύσης, που θα σας φέρει πολλά συγχαρητήρια!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά χοιρινό μπούτι (ή χοιρινή σπάλα), κομμένο σε κομμάτια
  • 1 μέτριο λάχανο, χοντροκομμένο
  • 2 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε κομμάτια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 1 φλ. φρέσκο σέλινο, χοντροκομμένο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το κρέας με νερό, τόσο ώστε να το σκεπάζει. Όταν το χοιρινό μισοβράσει, προσθέτουμε το λάχανο, τις πατάτες και τον ζωμό και βράζουμε τα υλικά, μέχρι να μείνουν με τη σάλτσα τους.
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας και το σέλινο και, όταν μαραθούν, προσθέτουμε την πάπρικα και το πιπέρι.
  • Τα περιχύνουμε στο χοιρινό με το λάχανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Για επιπλέον γεύση και χρώμα στο πιάτο μας, προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες από καρότο. /p>

close