Χοιρινό πρασοσέλινο

Χοιρινό πρασοσέλινο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτή η συνταγή είναι μια πολύ γευστική εκδοχή του κλασικού, αγαπημένου φρικασέ που, σε πολλούς, θυμίζει Κυριακάτικο τραπέζι στο σπίτι της γιαγιάς. Πρωταγωνιστές το πράσο και το σέλινο, που περιτυλίγουν με τα αρώματά τους τις μπουκιές του χοιρινού και το απογειώνουν!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας(κατά προτίμηση από σπάλα), κομμένο σε μπουκιές
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ κιλό πράσο, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 4 φλ. νερό
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κ.σ. κόρν φλάουρ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
  • Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Βγάζουμε το κρέας από το σκεύος με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μελώσει.
  • Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέτουμε αμέσως το πρασοσέλινο και τον άνηθο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τις 2 μερίδες του ζωμού μυρωδικών διαλυμένες στο νερό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ξανά στο σκεύος το κρέας και βράζουμε το φαγητό για 30΄-40΄.
  • Χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με τους κρόκους και το κορν φλάουρ και περιχύνουμε το φαγητό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
    close