Χοιρινό ραγού με μελιτζάνες

Χοιρινό ραγού με μελιτζάνες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αρνί, μοσχάρι ή χοιρινό, όπως στη συγκεκριμένη συνταγή, οι μελιτζάνες αποτελούν ιδανικές «ντάμες» για όλων των ειδών τα κρέατα. Εδώ, προσφέρουν την απαλότητα της γεύσης τους σε ένα πρωτότυπο, απίστευτα νόστιμο ραγού. Πριν το σερβίρετε, δοκιμάστε και την εναλλακτική πρόταση του σεφ!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος80 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μπούτι χοιρινό, κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 1½ κιλό μελιτζάνες, κομμένες σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το αλευρώνουμε και το σοτάρουμε στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, ώστε να πάρει ρόδινο χρώμα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε τις μελιτζάνες σε νερό με 1 κ.σ. αλάτι για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ξεπικρίσουν. Κατόπιν, τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε.
  • Σε μια κατσαρόλα, μαραίνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρέας με τους χυμούς του, το ντοματάκι, το καρότο, το σέλινο, τη δάφνη, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και ανάλογο νερό και βράζουμε για 50΄, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε μια δεύτερη κατσαρόλα και πολτοποιούμε τη σάλτσα του στο μπλέντερ, πριν την προσθέσουμε ξανά στο κρέας.
  • Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τις μελιτζάνες στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις προσθέτουμε στο κρέας, χωρίζοντας απ’ τη μια πλευρά του σκεύους τις μελιτζάνες και από την άλλη το χοιρινό.
  • Προσθέτουμε τέλος τον μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15΄.
  • Tip:

    Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, μπορούμε να μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί, να προσθέσουμε λίγη τριμμένη φέτα και να το ψήσουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει το τυρί.

close