Ψαρονέφρι με καπνιστό ζαμπόν και κασέρι

Ψαρονέφρι με καπνιστό ζαμπόν και κασέρι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Είναι η απόλυτη απάντηση σ’ αυτούς που παραπονιούνται «ε, όχι πάλι κρέας…». Γιατί στη συνταγή αυτή το κρέας ανταγωνίζεται με άλλες εκλεκτές γεύσεις, όπως είναι το καπνιστό ζαμπόν και το κασέρι, για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό πιάτο, στο οποίο μετράει το συνολικό αποτέλεσμα!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 800 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι (1 μεγάλο ή 2 μικρά)
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
  • 10 φέτες ζαμπόν καπνιστό
  • 10 φέτες κασέρι
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σπάγκος μαγειρικής για το δέσιμο

Εκτέλεση

  • Χαράσσουμε το κρέας κατά μήκος, από τη μία πλευρά. Τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και το πασπαλίζουμε κατόπιν με την πάπρικα.
  • Γεμίζουμε το κρέας με το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε σφιχτά με σπάγκο μαγειρικής.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας, εξωτερικά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Μεταφέρουμε το κρέας σε ταψάκι φούρνου και προσθέτουμε το θυμάρι.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τον ζωμό και 3 φλ. ζεστό νερό και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, ώστε να διαλυθεί ο ζωμός και να αναμειχθεί με τα υγρά από το σοτάρισμα.
  • Στη συνέχεια, περιχύνουμε το κρέας με τον ζωμό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25΄, φροντίζοντας ώστε να μείνει το κρέας ζουμερό.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε το γεμιστό ψαρονέφρι συνοδεύοντάς το με ρύζι πιλάφι, βρασμένο σε Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών.
close