Μοσχάρι με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας

Μοσχάρι με λαχανικά σε σάλτσα μουστάρδας

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η μουστάρδα είναι τόσο απαραίτητη στην κουζίνα, όσο και το αλατοπίπερο! Συνηθίζουμε να συνοδεύουμε μ’ αυτήν το κρέας αλλά η αποθέωσή της έρχεται όταν τη χρησιμοποιούμε ως βάση για σάλτσες. Παράδειγμα αυτό το λαχταριστό πιάτο που αξιοποιεί τέλεια το συνδυασμού του μοσχαριού με τα λαχανικά.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κιλότο), κομμένο σε κύβους
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • ½ κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου, καθαρισμένα
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Απαλή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρέας στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τη μερίδα του ζωμού και 1½ φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 30΄ περίπου.
  • Εν τω μεταξύ, σοτάρουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά στο υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα προσθέτουμε στο κρέας.
  • Ανακατεύουμε, τέλος, τη μoυστάρδα σε 1 φλ. νερό και την προσθέτουμε στο φαγητό. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 30΄ ακόμη.
  • Tip:

    Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό και 1 κ.γ. μέλι μαζί με τη μουστάρδα, για μια επιπλέον γευστική νότα.

close