Μπριζόλες με αρωματική κρούστα

Μπριζόλες με αρωματική κρούστα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Είναι εντελώς διαφορετικό να βάζετε τις μπριζόλες σκέτες στο φούρνο από το να επενδύσετε λίγο χρόνο για τις καλύψετε με αυτή τη λαχταριστή, αρωματική κρούστα! Τα συστατικά της θα διαπερνούν σταδιακά το κρέας κατά την ώρα του ψησίματος και το αποτέλεσμα θα σας αναδείξει σε μεγάλο/η σεφ!

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 2 μεγάλες (2 Χ 1 κιλό) μοσχαρίσιες μπριζόλες
  • 1 κ.γ. κόκκοι από μαύρο πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • ½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1 κ.σ. Knorr Extra Γεύση Ζωμός Βοδινού σε κόκκους
  • 125 γρ. Βιτάμ με βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2-3 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα Hellmann’s Hot
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. τριμμένο άσπρο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τις μπριζόλες και τις στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
  • Τρίβουμε σε μύλο των μπαχαρικών τους κόκκους πιπεριού, τη δάφνη, τη ρίγανη και τον ζωμό σε κόκκους.
  • Αναμειγνύουμε το Βιτάμ, τη μουστάρδα, το αλεύρι και το άσπρο πιπέρι, ανακατεύουμε με το μείγμα μπαχαρικών και αλείφουμε τις μπριζόλες.
  • Ψήνουμε τις μπριζόλες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 30΄. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° C και ψήνουμε για 30΄ ακόμη, γυρίζοντας τις μπριζόλες 1 φορά.
close