Μπριζόλες με ποικιλία λαχανικών

Μπριζόλες με ποικιλία λαχανικών

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Σαν βγαλμένες απευθείας από το… περιβόλι, αυτές οι μπριζόλες θα φέρουν μέσα στο πιάτο σας μια πανδαισία από χρώματα και αρώματα, σωστό πειρασμό! Και, σαν να μην έφταναν αυτά, από πάνω θα έρθει και μια «καλλιτεχνική» υπέροχη σάλτσα να συμπληρώσει την απόλαυση.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος (300 γρ. η κάθε μία με το κόκαλο)
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ πορτοκαλί πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 6-8 φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 8 ολόκληρα ντοματίνια
  • 3-4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε μακρόστενες φέτες
  • 1-2 κλωναράκια από φρέσκο θυμάρι
  • 250 ml Τεντούρα Πατρών ή άλλο κόκκινο λικέρ
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 250 ml ζεστό νερό
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις σοτάρουμε στο Flora, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε κατόπιν τις μπριζόλες από το σκεύος, τις τοποθετούμε σε ένα ρηχό ταψί φούρνου και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τις μπριζόλες, σοτάρουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τα ντοματίνια και τα αγγουράκια. Προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν όλα τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε τα λαχανικά στο ταψί και τα αραδιάζουμε γύρω από τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο σε σταθερή θερμοκρασία στους 50° C, μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
  • Σε ένα μικρό σκεύος, ρίχνουμε την Τεντούρα Πατρών, το μέλι και το νερό, αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια καλή βράση. Προσθέτουμε τις 2 μερίδες του ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έως ότου δέσει η σάλτσα.
  • Αποσύρουμε, περιχύνουμε τις μπριζόλες και τα λαχανικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.
  • Tip:

    Μπορούμε προαιρετικά να ανακατέψουμε στη σάλτσα 1 κ.γ. Flora με βούτυρο, όταν είναι έτοιμη, για να της δώσουμε γυαλιστερή υφή.

close