Ρολό με κιμά και ελιές

Ρολό με κιμά και ελιές

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτό το καταπληκτικό πιάτο είναι η απάντηση σε όσους θεωρούν ότι το ρολό είναι ένα άχρωμο πιάτο, κατάλληλο κυρίως για παιδιά. Δοκιμάστε το σε αυτή την «ψαγμένη» εκδοχή με τις γεμιστές ελιές και το πικάντικο τυρί και ετοιμαστείτε για την εμπειρία του «να τρώει η μάνα και στο παιδί να μη δίνει».

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ κιλό κιμάς χοιρινός
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 10 πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ανάμεικτα λαχανικά
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Κότας με 25% λιγότερο ΑΛΑΤΙ, τριμμένος
  • 10 πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά
  • 1 φλ. νερό
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε σε μπολ τα 2 είδη κιμά με το κρεμμύδι, τη φρυγανιά και το αυγό. Προσθέτουμε τις ελιές (γεμισμένες με αμύγδαλο), τα λαχανικά, την παρμεζάνα, το ξίδι, τον δυόσμο, 3 κ.σ. Βιτάμ Culinesse, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Πλάθουμε το μείγμα σε ρολό, αλευρώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κύβο. Βάζουμε το ρολό σε ταψί και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ελιές (με την πιπεριά) και 1 φλ. νερό.
  • Ψήνουμε το ρολό σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 200° C. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε στους 180° C και ψήνουμε για 10΄ ακόμη.
  • Σερβίρουμε το ρολό κομμένο σε φέτες. Συνοδεύουμε με πατάτες ψητές ή σοταρισμένα μανιτάρια.
  • Tip:

    Πειραματιστείτε γευστικά αντικαθιστώντας τις ελιές, γεμισμένες με αμύγδαλο, με πάστα ελιάς για διαφορετική υφή και πιο πικάντικη γεύση.

close