Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα Μαδέρα

Φιλέτο μοσχαρίσιο με σάλτσα Μαδέρα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια all time classic συνταγή που περιλαμβάνεται στους καταλόγους πολλών εστιατορίων. Η σάλτσα με το γλυκό κρασί δίνει στο φιλέτο μια ιδιαίτερη, φίνα γεύση, που γοητεύει όσους αγαπούν το κόκκινο κρέας. Η εκτέλεση δεν είναι δύσκολη αλλά πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες για να δικαιωθείτε

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φιλέτο μοσχαρίσιο (1 κιλό)
  • 1 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο (προαιρετικά)
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε μεγάλες φέτες
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλ. κρασί Μαδέρα (ή Μαυροδάφνη)
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Βοδινού
  • ½ κ.σ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummarò Passata
  • 4-5 κόκκοι μπαχάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το δένουμε με σπάγκο. Χαράσσουμε σε 5-6 σημεία στην επιφάνεια και «κρύβουμε» κομματάκια Βιτάμ με βούτυρο.
  • Βάζουμε σε πυρέξ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 30΄, γυρίζοντας 1 φορά.
  • Στα μισά του χρόνου ψησίματος αραδιάζουμε στο ταψί τα κρεμμύδια και προσθέτουμε ½ φλ. νερό.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο, βάζουμε το κρέας σε πιατέλα και κρατάμε ξεχωριστά τη σάλτσα.
  • Βράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 1΄.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον κύβο, τον χυμό ντομάτας διαλυμένο σε 2-3 κ.σ. νερό και το μπαχάρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 5΄-6΄, μέχρι να δέσει.
  • Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες περιχύνοντας με την πλούσια σάλτσα Μαδέρα.
    close