Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα πεντανόστιμο, παραδοσιακό πιάτο, ιδανικό για νηστεία!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 750 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι & Θαλασσινά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για τηγάνισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
  • 3 μεσαίες πατάτες
  • 6 σκελίδες σκόρδου
  • 4 κ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φιλέτο του ψαριού σε μεγάλα κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τον χυλό διαλύοντας τη μερίδα του ζωμού σε 2 φλ. ζεστό νερό. Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό στο αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει παχύρευστος ο χυλός.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε αντικολλητικό τηγάνι. Βυθίζουμε τα κομμάτια του ψαριού στον χυλό και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  • Βγάζουμε τα κομμάτια του ψαριού σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι. Τα τοποθετούμε επάνω σε λαδόχαρτο και τα διατηρούμε ζεστά σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να τα σερβίρουμε.
  • Για να ετοιμάσουμε τη σκορδαλιά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄. Στη συνέχεια τις λιώνουμε ή τις δουλεύουμε σε πουρέ στο μίξερ.
  • Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε στο μίξερ μαζί με το ξίδι και τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το μείγμα του σκόρδου με τον πουρέ πατάτες, ενώνουμε απαλά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Σερβίρουμε το ψάρι συνοδεύοντας με τη σκορδαλιά.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε στη σκορδαλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο για περισσότερο άρωμα. Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.σ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα για πιο μεστή υφή.

close