Πασχαλινό Χοιρινό Κοντοσούβλι

Πασχαλινό Χοιρινό Κοντοσούβλι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το Πάσχα είναι η αγαπημένη γιορτή των κρεατοφάγων! Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από το πατροπαράδοτο αρνί, προτείνουμε μια συνταγή για χοιρινό κοντοσούβλι. Δοκιμάστε το!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος90 Λεπτά

Υλικά

  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 900 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
  • 3 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ
  • 2 κιλά χοιρινό κρέας (μπούτι ή σπάλα), κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια
  • 1-2 μεταλλικές σούβλες
  • 5 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 3 κρεμμύδια, κομμένα σε τετράγωνα κομμάτια
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια

Εκτέλεση

  • Αφήνουμε τις 2 μερίδες του ζωμού μυρωδικών, χωρίς να τις ανοίξουμε, σε καυτό νερό για 4΄, μέχρι να ρευστοποιηθεί ο ζωμός.
  • Στη συνέχεια, ανοίγουμε τις μερίδες του ζωμού και ανακατεύουμε το περιεχόμενό τους σε μπολ με το κρασί, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το κρέας για το κοντοσούβλι, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα ένα τα κομμάτια χοιρινού και τα περνάμε στη σούβλα, εναλλάσσοντάς τα με τα κομμάτια των λαχανικών.
  • Τυλίγουμε τη σούβλα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα και 30΄ σε σιγανή θράκα από κάρβουνα ή στον φούρνο στους 180° C για 1 ώρα περίπου.
  • Tip:

    Εάν ψήσουμε το κοντοσούβλι στον φούρνο, προσθέτουμε στο ταψί και τα 2/3 από τη μαρινάδα. Μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα λίγη μουστάρδα Hellmann’s Απαλή, για περισσότερη γεύση και άρωμα.

close