Λαχταριστό αρνάκι στη λαδόκολλα
Για το πασχαλινό τραπέζι προτείνουμε ένα ζουμερό αρνάκι στη λαδόκολλα που θα ενθουσιάσει!
- Σερβίρει4-6
- Χρόνος προετοιμασίας70 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος75 Λεπτά
Υλικά
- 1 αρνίσιο μπούτι με το κόκαλο (2½ κιλά περίπου)
- 600 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
- 1 κύβος Knorr Κλασικός Ζωμός Βοδινού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
- 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
- 1 κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο ή 1 φρέσκο κλαδάκι
- 150 ml λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ με κρύο νερό.
- Ανακατεύουμε τον κύβο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και 2 κ.σ. χυμό από το λεμόνι. Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
- Βάζουμε το κρέας σε μια λαδόκολλα μαζί με τις πατάτες, στραγγισμένες, το υπόλοιπο λεμόνι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το κρασί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 15΄. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 έως 1 ώρα και 30΄ ακόμη, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.
Tip:
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα 2 κ.σ. μέλι και 1 πρέζα κανέλα.