Λαχταριστό αρνάκι στη λαδόκολλα

Λαχταριστό αρνάκι στη λαδόκολλα

4.5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Για το πασχαλινό τραπέζι προτείνουμε ένα ζουμερό αρνάκι στη λαδόκολλα που θα ενθουσιάσει!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας70 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος75 Λεπτά

Υλικά

  • 1 αρνίσιο μπούτι με το κόκαλο (2½ κιλά περίπου)
  • 600 γρ. πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κύβος Knorr Κλασικός Ζωμός Βοδινού
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι ή 1 κ.σ. αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. αποξηραμένο δενδρολίβανο ή 1 φρέσκο κλαδάκι
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τις πατάτες σε μπολ με κρύο νερό.
  • Ανακατεύουμε τον κύβο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και 2 κ.σ. χυμό από το λεμόνι. Αλείφουμε το κρέας με το μείγμα, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
  • Βάζουμε το κρέας σε μια λαδόκολλα μαζί με τις πατάτες, στραγγισμένες, το υπόλοιπο λεμόνι, το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με το κρασί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 15΄. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200° C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 έως 1 ώρα και 30΄ ακόμη, ανάλογα με το πόσο ψημένο θέλουμε το κρέας.
  • Tip:

    Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρινάδα 2 κ.σ. μέλι και 1 πρέζα κανέλα.

close