Φάβα με καραμελωμένα πράσα και ρόκα
Μια υπέροχη συνταγή που δίνει στην κλασική φάβα νέα πνοή! Τα γλυκά καραμελωμένα πράσα δένουν τέλεια με τη γεύση της φάβας.
- Σερβίρει4-6
- Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό φάβα Σαντορίνης, βρασμένη
- 4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες
- 2/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
- 1 κύβος Κnorr Ζωμός για Όσπρια
- 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
- 3-4 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένη
- 3-4 κ.σ. μπαλσάμικο, Άλτις Balsamico di Modena
Εκτέλεση
- Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε, μέχρι να πάρει χρώμα το πράσο.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1΄, μέχρι να καραμελώσει.
- Προσθέτουμε τη ρόκα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6΄-7΄ περίπου. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
- Σερβίρουμε τη φάβα γαρνίροντας με το καραμελωμένο πράσο και τη ρόκα.