Φάβα με καραμελωμένα πράσα και ρόκα

Φάβα με καραμελωμένα πράσα και ρόκα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια υπέροχη συνταγή που δίνει στην κλασική φάβα νέα πνοή! Τα γλυκά καραμελωμένα πράσα δένουν τέλεια με τη γεύση της φάβας.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φάβα Σαντορίνης, βρασμένη
  • 4 μεγάλα πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2/3 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κύβος Κnorr Ζωμός για Όσπρια
  • 1 ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 3-4 ματσάκια ρόκα, χοντροκομμένη
  • 3-4 κ.σ. μπαλσάμικο, Άλτις Balsamico di Modena

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το πράσο στο ελαιόλαδο.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε, μέχρι να πάρει χρώμα το πράσο.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 1΄, μέχρι να καραμελώσει.
  • Προσθέτουμε τη ρόκα, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 6΄-7΄ περίπου. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
  • Σερβίρουμε τη φάβα γαρνίροντας με το καραμελωμένο πράσο και τη ρόκα.
    close