Μυδοπίλαφο

Μυδοπίλαφο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μεγάλη λιχουδιά για… εξασκημένους ουρανίσκους και με προϋπόθεση την προσοχή που χρειάζεται η επιλογή των μυδιών – όπως και κάθε είδους θαλασσινών. Με τη συγκεκριμένη συνταγή θα απολαύσετε μια ξεχωριστή γεύση!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό φρέσκα μύδια ή 1 κιλό κατεψυγμένα (ψίχα)
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 600 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα μύδια και τα βράζουμε με λίγο νερό, μέχρι να ανοίξουν. Αφού βράσουν, καθαρίζουμε τα όστρακα και κρατάμε την ψίχα.
  • Βάζουμε το λάδι σε ένα σκεύος και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτουμε, κατόπιν τα μύδια, τα σοτάρουμε και τα σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε στη συνέχεια τη μερίδα του ζωμού, το ντοματάκι, το ρύζι και 1½-2 φλ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 20΄, μέχρι να βράσει το ρύζι.
    close