Γαρίδες με φαρφάλες

Γαρίδες με φαρφάλες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η αγαπημένη γαριδομακαρονάδα σε μια εντελώς ιδιαίτερη, αρωματική και εύκολη εκδοχή, ιδανική και για την περίοδο της νηστείας.

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 11 κιλό γαρίδες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 1 κλωναράκι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • ½ κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 450 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 250 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 γρ. φαρφάλες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κεφάλι, τα πόδια και το κέλυφος. Χαράσσουμε κατόπιν με λεπτό μαχαιράκι κατά μήκος της ράχης και αφαιρούμε προσεκτικά το λεπτό μαύρο εντεράκι.
  • Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν με μπόλικο νερό, τόσο ώστε να τις σκεπάζει, στο οποίο έχουμε διαλύσει την μερίδα του ζωμού.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, τα μυρωδικά και το κρασί και αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15΄ περίπου.
  • Βγάζουμε τις γαρίδες και τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε ξεχωριστά.
  • Σε ένα καθαρό σκεύος, βάζουμε 3 φλ. από τον ζωμό που έβρασαν οι γαρίδες και προσθέτουμε το ντοματάκι και το ελαιόλαδο.
  • Μόλις το μείγμα πάρει βράση ρίχνουμε τις φαρφάλες και τις βράζουμε για 3΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο, φροντίζοντας ώστε να παραμείνουν αλ ντέντε.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο σκεύος τις γαρίδες και τα λαχανικά και βράζουμε για 10΄ ακόμη, έως ότου δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις φαρφάλες με πένες, κοφτό μακαρονάκι ή όποιο άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας.

close