Γεμιστά με ρύζι

Γεμιστά με ρύζι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τα γεμιστά με ρύζι είναι μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες συνταγές, που αγαπά όλη η οικογένεια!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 4 μέτριες ντομάτες
  • 3 μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 2-3 μέτριες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά, κόβουμε τα καπάκια τους και τα κρατάμε ξεχωριστά.
  • Στη συνέχεια, αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι την ψίχα από τις ντομάτες και τις μελιτζάνες και την ψιλοκόβουμε ή τη λιώνουμε στο μπλέντερ, ξεχωριστά. Τέλος, αδειάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές.
  • Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί τα ανοιγμένα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε εσωτερικά με λίγο αλάτι, ζάχαρη και τριμμένη φρυγανιά.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζωμό και ανακατεύουμε για 2΄-3΄, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Ρίχνουμε κατόπιν τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τον άνηθο, τη μισή ψίχα από τις ντομάτες και όλη την ψίχα από τις μελιτζάνες. Καρυκεύουμε με λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 2΄ και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα του ρυζιού κατά τα 3/4 περίπου και τα σκεπάζουμε με το καπάκι τους. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο ταψί, ανάμεσα στα γεμιστά.
  • Περιχύνουμε τα γεμιστά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την ψίχα ντομάτας που έχει περισσέψει και 2 φλ. νερό. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°-180° C για 55΄-60΄. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο περίπου στα μισά του χρόνου ψησίματος, έτσι ώστε να πάρουν χρώμα τα γεμιστά.
  • Tip:

    Για πιο πικάντικη γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη γέμιση λίγη φέτα θρυμματισμένη.

close