Γίγαντες στο φούρνο

Γίγαντες στο φούρνο

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πλούσιοι σε θρεπτικά στοιχεία, οι γίγαντες αποτελούν έναν διατροφικό θησαυρό που έχει ξεχωριστή θέση στο καθημερινό ελληνικό τραπέζι!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας90 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1½ φλ. φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φασόλια να μαλακώσουν και να φουσκώσουν για 8-10 ώρες, σε κρύο νερό.
  • Ξεπλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε να βράσουν σε 2 λίτρα νερό για 30΄-40΄. Στραγγίζουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
  • Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα φρέσκο καυτό νερό και βράζουμε τα φασόλια με τη μερίδα του ζωμού ή με τον κύβο για 1 ώρα ακόμη.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ελαιόλαδο, περίπου 15΄ πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε τα φασόλια και τα λαχανικά σε αντικολλητικό ταψί με μια τρυπητή κουτάλα. Περιχύνουμε με 2½ φλ. από τον ζωμό που έβρασαν. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 35΄ περίπου, μέχρι να μελώσει το φαγητό.
close