Γίγαντες πλακί

Γίγαντες πλακί

1 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Οι γίγαντες πλακί είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα με όσπρια. Πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει με τη γευστικότητα του!

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 300 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 2 καρότα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. φρέσκος βασιλικός (μόνο τα φύλλα)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 300 ml από το νερό που έβρασαν τα φασόλια
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς σε ένα μπολ με κρύο νερό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη σόδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε τους γίγαντες να φουσκώσουν.
  • Ξεπλένουμε καλά και βράζουμε τους γίγαντες μαζί με τη μερίδα του ζωμού ή μαζί με τον κύβο και 4-5 φλ. νερό για 30΄, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και κρατάμε ξεχωριστά 300 ml από τον ζωμό τους.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο και για 2΄-3΄ , μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το ντοματάκι και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το μείγμα με τα φασόλια, την πάπρικα, τον βασιλικό, τη δάφνη και το αλάτι.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε μεσαίου μεγέθους ταψί και προσθέτουμε τον ζωμό που κρατήσαμε ξεχωριστά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30΄-40΄, μέχρι το φαγητό να χυλώσει και να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.
close