Ιταλική πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα

Ιταλική πατατοσαλάτα με αμπελοφάσουλα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Κατευθείαν από την Ιταλία, μια υγιεινή και νόστιμη συνταγή για να απολαύσετε τα λαχανικά σας. Οι διάφορες παραλλαγές της, κάνουν τη σαλάτα αυτή ένα πιάτο για όλα τα γούστα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 8 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 150 γρ. αμπελοφάσουλα, καθαρισμένα και βρασμένα
  • 150 γρ. vτοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. μαύρες ελιές
  • ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με τον ζωμό σε νερό που κοχλάζει για 10΄ περίπου. Βγάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν. Στη συνέχεια τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα.
  • Ετοιμάζουμε το ντρέσιγνκ της σαλάτας μας ανακατεύοντας το ελαιόλαδο και το ξίδι.
  • Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας (τις πατάτες, τα αμπελοφάσουλα, τα ντοματίνια, τις ελιές και τον μαϊντανό) σε ένα ευρύχωρο μπολ.
  • Περιχύνουμε στη συνέχεια με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά, έως ότου καλυφθούν τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα αμπελοφάσουλα με φασόλια μαυρομάτικα. Μια εύκολη, μοναδική παραλλαγή του κλασικού πιάτου που θα μας αποζημιώσει γευστικά.

close