Καλαμαράκια με χόρτα

Καλαμαράκια με χόρτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Από τα πιο νόστιμα θαλασσινά, τα καλαμαράκια μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους. Εδώ, προτείνουμε μια λαχταριστή συνταγή με αρωματικά χόρτα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος50 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 700 γρ. μείγμα χορταρικών της εποχής (μυρώνια, καυκαλίθρες, ραδίκια, σπανάκι), κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα καλαμαράκια στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό, ώστε να σκεπάζει τα υλικά.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄-35΄.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με τα χορταρικά για 10΄ περίπου. Στη συνέχεια, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  • Ρίχνουμε τα χορταρικά στο σκεύος με τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
    close