Καλαμάρια γεμιστά κοκκινιστά

Καλαμάρια γεμιστά κοκκινιστά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Συνήθως τα τρώμε σκέτα ή το πολύ-πολύ γεμιστά με τυρί. Με αυτή την εκπληκτικά νόστιμη όμως συνταγή, θα αποκτήσουμε εντελώς νέα άποψη για τα αγαπημένα μας καλαμαράκια.

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό καλαμάρια
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 250 ml ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 2 φλ. ρύζι καρολίνα
  • 1 Κύβος Knorr Ζωμός για Κοκκινιστά
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. κάππαρη, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummaro Κλασικό
  • 10 ντοματίνια τσέρι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, χωρίζουμε το σώμα από τα πλοκάμια και τα ξεπλένουμε όλα πολύ καλά. Στραγγίζουμε τα πλοκάμια, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καλαμάρια ανακατεύοντας, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα δεύτερο σκεύος, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια ανακατεύοντας για 3΄-4΄.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι, τη μερίδα του ζωμού και 1½ φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε γα 2΄-3΄ σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη μισή ποσότητα από την κάππαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
  • Γεμίζουμε τα καλαμάρια με το μείγμα του ρυζιού και κλείνουμε προσεκτικά τη γέμιση στερεώνοντας στο άνοιγμα με μια οδοντογλυφίδα. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι, το ένα δίπλα στο άλλο.
  • Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα ντοματίνια, την υπόλοιπη κάππαρη και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄ περίπου. Προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη κατά τη διάρκεια του ψησίματος, εάν είναι απαραίτητο.
  • Tip:

    Μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε κομματάκια λιαστής ντομάτας, για πιο πικάντικη και έντονη γεύση.

close